Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Final i Venture Cup

Finalisterna i Venture Cup. Foto: Venture Cup

Finalisterna i Venture Cup. Foto: Venture Cup Bildrättigheter

I kväll står 12 nervösa finalister på scenen på GöteborgsOperan och en av dem kommer slutligen kliva av som 2012 års segrare av Venture Cup! Här kan du följa livesändningen från finalen. Näringsminister Annie Lööf var inbjuden till finalen men kunde inte medverka. Hon har istället skickat en videohälsning till alla finalister.

Venture Cup är en affärsplantävling där de tävlande utvecklar och förverkligar sin affärsidé. Regeringen har under en treårsperiod satsat 6 miljoner kronor på att stötta Venture Cup. Förra årets vinnare var Sensa Bues med ett drogtest som baseras på ett andningprov.

Finalisterna i Venture Cup 2012:

Cyto 365 – en felsäker ventil vid cancerbehandling med cellgifter

AppBooster – en molnbaserad plattform för förenklad distribution, licenshantering, betalning, provisionering och övervakning av företagsanpassade mobila appar.

Velit Biologics – cancermedicin (SB101) som kväver tumörer genom att hugga av dess näringstillförsel via blodkärl.

TunaSpot – en plattform där användarna kan skapa spellistor för specifika platser, t ex en bar i New York, från gymmet eller en plats man just besöker.

Speximo –  hudkräm fri från kemiska tillsatser.

Invivo play – sociala spel som blandar det virtuella och verkliga livet och utsätter spelaren för utmaningar.

Lunavation – Lysande komponent för elektronikindustrin som är tolerant i tillverkningsprocessen, vilket reducerar kostnader jämfört med nuvarande OLED-teknik.

IQoro – medicinteknisk produkt och metod för ett globalt behov, för barn och vuxna som har svårt att äta och svälja ner maten, dreglar, lider av ansiktsförlamning, har mekaniska problem i matstrupen, talar otydligt och snarkar.

OnParticle – Sensor baserat på en mätmetod för att detektera partiklar i hydraulolja. Ger kunden möjlighet att förutse och på så sätt också förhindra motorhaveri.

Freebee – Mobilapplikation där användaren får testa produkter och tjänster gratis i samband med att denne svarar på frågor om upplevelsen.

Joogo Pharma – ska bedriva verksamhet inom ögonläkemedelsmarknaden.

Ferroamp – En växelriktare för solceller i smarta elnät som gör dessa mer lönsamma för elabonnenter, ger bättre nätstabilitet och minskade distributionsförluster för elnätbolagen.

Vi önskar alla finalister lycka till!

Här kan du läsa mer om regeringens satsningar på ung företagsamhet.

Vad är Venture Cup?

Venture Cup startades 1998 i Göteborg av McKinsey & Company, Chalmers och Göteborgs universitet. Det är en organisation som hjälper blivande entreprenörer att utveckla och förverkliga sina affärsidéer. Detta sker genom en affärsplanstävling där deltagarna får feedback, handledning, utbildning och inspiration samt tillgång till ett stort kontaktnät för att skapa företag med hållbar tillväxtpotential. Alla sorters idéer kan delta i tävlingen som innehåller tre regionala delmoment och en Sverigefinal.

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt