Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Sverige rankas som mest innovativa land i Europa!

Omslagen för Innovation Union Scoreboard - nationellt och regionalt. Rapporter från EU-kommissionen.

Omslagen för Innovation Union Scoreboard - nationellt och regionalt. Rapporter från EU-kommissionen. Bildrättigheter

Igår kom glädjande nyheter när EU-kommissionen skickade ut sitt pressmeddelande om att Sverige återigen ligger i topp bland EU-länderna som innovationsledare. Näringsminister Annie Lööf kommenterade detta på regeringens webbplats:

– Det faktum att Sverige åter toppar innovationsligan i EU och drar ifrån andra länder visar att våra satsningar på ökad innovationskraft ger resultat. Sveriges innovationsstrategi handlar om att stärka svensk konkurrenskraft och tar sikte på att skapa ett Sverige år 2020 där innovation ger framgångsrika företag, fler jobb och bättre livskvalitet för alla invånare.

Innovationsresultat för EU-länderna. Diagram från EU-kommissionens pressmeddelande.

Innovationsresultat för EU-länderna. Diagram från EU-kommissionens pressmeddelande. Bildrättigheter

Tittar man utanför EU befäster Schweiz sin ställning som den främsta innovationsledaren och på global nivå har Sydkorea, USA och Japan ett övertag över EU i fråga om innovationsresultat. Däremot ligger Sverige före Australien, Kanada och Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika.

Innovationskansliets chef Per Engström skrev i maj förra året om att arbetet med att stärka innovationsklimatet i Sverige är fortsatt viktigt och gårdagens resultat visar att vi fortsatt är på rätt väg i arbetet med innovationsstrategin.

Här kan du hämta hem rapporterna:

Innovation Union Scoreboard 2014

Regional Innovation Union Scoreboard 2014

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt