Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Tack för inspel till bloggstafetten!

Foto: Hans Berggren/Johnér

Tack för att ni antog utmaningen med bloggstafetten! Foto: Hans Berggren/Johnér Bildrättigheter

För en knapp månad sedan genomfördes Mellanlandning, där näringsministern bjöd in deltagarna till en bloggstafett. Resultatet blev en månad med spännande och varierande läsning, särskilt för oss som är intresserade av innovation och innovationspolitik.

Inläggen har berört många olika områden men visar trots sin variation att det finns en bred uppslutning kring visionen om ett utvecklat innovationsklimat i Sverige och många kreativa och nytänkande förslag för hur vi ska nå dit. Det finns fortfarande en önskan om att genomföra fler förändringar, såväl regionalt som nationellt och i samverkan mellan det offentliga och näringslivet, för att nå fram.

Idéerna om en innovationsombudsman och att tänka utan att en ha en box är nya inslag, men det fortsätter också att komma efterlysningar om att sätta människan i centrum och bli bättre på att använda kundfokus/medborgarfokus/användarfokus för att utveckla verksamheten. Ledarskap, upphandling och samverkan fortsätter vara viktiga områden.

Från Näringsdepartementets sida tackar vi för era inspel, ert fortsätta engagemang för att förverkliga innovationsstrategin och ser fram emot en fortsatt dialog!

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt