Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Vad krävs för att stärka Sverige som innovationsland?

Foto och montage: Sandra Wiaderny/Näringsdepartementet

Foto och montage: Sandra Wiaderny/Näringsdepartementet Bildrättigheter

– Det är inte vi politiker som skapar innovationer utan det är alltid de enskilda människorna. Det vi däremot kan göra är att skapa förutsättningar för innovation och entreprenörskap, sade Annie Lööf.

I tisdags deltog näringsminister Annie Lööf på seminariet Hur ska Sverige få ut mer av sina innovationssatsningar som handlade om debattantologin ”Position Sverige – om innovation, hållbarhet och arbetsmarknad” där Annie Lööf medverkar. I antologin ger flera politiker tillsammans med forskare, debattörer och människor från näringslivet sin syn på vad som krävs för att stärka Sverige som innovationsland.

I sitt kapitel skriver Annie Lööf om det innovativa entreprenörskapet och om det breda arbetssättet med att ta fram den nationella innovationsstrategin. Utgångspunkten är att innovation skapas underfrån, genom människor som i samverkan söker nya lösningar på sin arbetsplats, i sitt företagande, på sin fritid eller som konsumenter.

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt