Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

En grafisk identitet för innovationsstrategin

Projektgruppen identifierade tidigt behovet av en grafisk profil för arbetet med innovationsstrategin. I kommunikationen utgår vi från Regeringskansliets grafiska profil och mallar men vi har adderat ett grafiskt element i form av ett nät som vi på ett flexibelt sätt kan använda vid intern och extern kommunikation.

I den här posten ser du tre olika exempel på hur vi arbetar med nätet.

Kommunikation - nät

Nätet är en del av vår grafiska indentitet. Foto: Peter Carlsson/Johnér Bildrättigheter

Vi har även tagit fram en symbol för innovationsstrategin. Symbolen ska kunna användas tillsammans med Regeringskansliets logotyp utan att konkurrera med den, men ändå fungera som en avsändare i vår kommunikation. Och om du vill länka till våra webbsidor kan du t ex använda dig av vår banner:

Banner för den nationella innovationsstrategin

Banner för den nationella innovationsstrategin Bildrättigheter

Vi har idag använt elementet och symbolen för bland annat en brevmall, som digital mall (ppt), i bilder för webb, bloggen och twitter, i trycksaker och i vepor.

Kontakta gärna mig om du vill veta mer om profilen!

Den nationella innovationsstrategin

Symbolen för den nationella innovationsstrategin Bildrättigheter

Kommentera

1 kommentar

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt

  1. Pingback: En liten förhandstitt bakom kulisserna | Innovation