Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Ett kommunicerande projekt

Kommunikation - hur gör vi

Hur skapar vi en öppen och inbjudande dialog? Foto: Peter Carlsson/Johnér Bildrättigheter

Jag har sedan förra hösten varit med som kommunikatör i projektgruppen för den nationella innovationsstrategin. Tidigt identifierade vi tillsammans med den politiska ledningen på Näringsdepartementet att uppdraget med att ta fram en innovationsstrategi med sikte på 2020 i många delar är ett kommunikationsprojekt. Därmed blir dialog och delaktighet centrala begrepp för kommunikationsarbetet

Precis som Sara beskriver i sitt inlägg om vad som händer i veckan så är möten och diskussioner om innovation centrala i vår process. Vi planerar för ett antal regionala och tematiska dialogmöten och hade det första regionala dialogmötet tillsammans med Västra Götalandsregionen i slutet av september.

Vi insåg ganska snabbt att i princip alla våra planerade aktiviteter involverar delaktighet och transparens. Vi kickade igång arbetet i januari och de av er som under året följt processen med den digitala agendan känner igen arbetssättet.

Även den sociala webben är viktig för oss i arbetet. Vi startade tidigt ett twitterkonto där vi skriver och tipsar om det som är relaterat till #snis (sveriges nationella innovationsstrategi).

regeringen.se/innovationsstrategi lägger vi upp såväl projektets som regeringens nyheter som är kopplade till arbetet. Från webben kan man även göra inspel till strategin.

Vi som arbetar i projektet är väldigt glada att näringsminister Annie Lööf nu har invigt Innovationsbloggen. I bloggen kommer processen mot den nationella innovationsstrategin beskrivas och vi har många spännande gästbloggare som kommer komplettera med sina erfarenheter och perspektiv på innovation. Här hoppas vi på ett möte mellan såväl etablerade aktörer som unga entreprenörer! 

I kommande blogginlägg ska jag berätta mer om arbetet med vår grafiska profil och om hur vi kommer att arbeta med goda exempel.

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt