Vecka 45…

Tid

… får inleda denna vecka, dvs. ett besök i Linköping på den östgötska innovations- och entreprenörskapsveckan som har just namnet Vecka 45. Vi ska medverka på ett seminarium om den kommande regionala innovationsstrategin för Östergötland – ännu ett exempel på att innovation har en central plats i tillväxtstrategierna i allt fler av Sveriges regioner.

Imorgon tisdag fortsätter vi att jobba med frågorna om innovation i offentlig verksamhet, denna gång i form av ett seminarium i regi av Kompetensrådet för utveckling i staten om värdegrunden för det offentliga uppdraget och om hur förvaltningskulturen kan utvecklas så att den blir ännu mer värdeskapande för medborgarna och företag.

För övrigt är det internt arbete som står på agendan. Vi har fått in många inspel, både via nätet och vid olika möten – och ser fram mot mer. Dessutom finns det rikligt med underlag från såväl OECD (inte minst den innovationsstrategi som publicerades 2010), EU (Europa 2020 med de sju flaggskeppsinitiativen, inte minst Innovationsunionen, andra länder och svenska forskare.

Den här veckan är det också premiär för gästbloggare här på Innovationsbloggen. Gästbloggarnas inlägg utgår från deras egna infallsvinklar och erfarenheter. Innehållet speglar inte med nödvändighet regeringens eller Regeringskansliets ställningstaganden.

Först ut på banan är Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova, Christina Lugnet, generaldirektör för Tillväxtverket, och Madelene Sandström, VD för KK-stiftelsen.

 

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt