Europe, let’s cooperate!

Foto: Vince-Reichardt Johnér Bildrättigheter

Ja den uppmaningen kommer programmen Interreg IVC  och INTERREG EUROPE med. Det interregionala samarbetsforumet  – Europa, låt oss samarbeta! – genomförs den 2-3 december i Bologna, Italien. Detta två-dagars event kommer att presentera resultaten av Interreg IVC och lansera det nya programmet INTERREG EUROPE. Konferensen kommer att webbsändas. Läs mer på följande webbsida: http://www.interreg4c.eu/europecooperates/overview/

Det nya programmet Interreg Europe 2014–2020 är försenat och tidtabellen är osäker men enligt plan ska den första ansökningsomgången öppnas i vår. Mer information om tidplanen och förutsättningarna för den första ansökningsomgången kommer i december eller i början på nästa år.

Men redan nu vet vi att den här programperioden innebär är en starkare koppling till genomförandet av programmen för investering i tillväxt och sysselsättning. För svensk innebär det att det är en fördel om projekten har en koppling till något av de åtta regionala programmen eller det nationella regionalfondsprogrammet. På samma sätt kan projekten även ha en koppling till något av de andra Interreg-programmen.

Share

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt