Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Ministern i media

 Skyltar. Foto: Näringsdepartementet

Dagligen skrivs det och rapporteras om transport- och infrastrukturfrågor i media i hela vårt avlånga land. Ofta är du och jag som läsare hänvisade till de tidningar och media som finns i den region där vi bor. Detta blogginlägg – som är återkommande – ska göra det möjligt att ta del av frågor som rapporteras i hela landet. Vi kommer att spegla ris och ros, riks- och lokalmedia, TV och radio och naturligtvis också branschmedia.

Nedan har vi plockat ut ett antal artiklar som speglar de frågor som varit mest aktuella för vår infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd under den gångna veckan. 

Mycket nöje!

Tisdag 24 januari

GT: Nu kräver 21 874 att E20 blir motorväg

Fredag 20 januari

Leveranstidningen Entreprenad: Ny infrastrukturproposition kommer i höst

Torsdag 19 januari

Dagens Nyheter: Taxiförbundet: Systemet måste ändras

Tisdag 17 januari

Gotlands Tidningar: ”Oron lär bestå tills nästa avtal”

 

Kommentera

2 kommentarer

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt

 1. Dristian

  Roligt att det är så mceykt som händer inom transportsektorn!Däremot är det förvånande att det inte sägs något om de stora utsläppen av koldioxid från t.ex. vägtransporter eller vad som planeras för att åtgärda dem. Regeringen har ett mål om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030 antaget av riksdagen sommaren 2009. Vi och andra väntar fortfarande på strategin.

  Svara på inlägget
 2. Hannes carl Borg

  Hej Dristian,
  Målet om en fossiloberoende fordonsflotta år 2030 är mycket ambitiöst och långsiktigt. Vissa viktiga åtgärder har redan genomförts, såsom höjningar av koldioxidskatt och skattebefrielse för miljöbilar, men det står klart att fler åtgärder måste till.

  Energiminister Anna-Karin Hatt har aviserat en utredning som skall ta fram vilka ytterligare styrmedel som kommer att krävas. Denna kommer under våren.

  Hälsningar

  Hannes Carl Borg, politiskt sakkunnig åt Anna-Karin Hatt

  Svara på inlägget