Alla fem kom Fram(i)tid!

Fem medarbetare från Näringsdepartementets Transportenhet avverkade, under lagnamnet Fram(i)tid (som även är infrastrukturministerns devis), i går Blodomloppet på Djurgården. Under perfekta banförhållanden tog vi oss runt det 5,2 km långa spåret med en snitthastighet på ca 10 km/h. Klart godkänt!

Det var riktigt trångt längs banan – en trängselavgift hade möjligen varit på sin plats. Vidare var det lite si och så med att följa regeln som gällde att hålla högerfil för att möjliggöra omkörning till vänster där hastigheten var menad att vara högre. En hel del (även bland oss) tog sig därför friheten att köra ur spår, ut i terrängen utan särskilda tillstånd, för att ta sig förbi dem som körde i vänsterfilen.

Banan gick längs en vacker väg och hade en bra rastplats för vätsketankning. Generellt var det också en mycket god stämning bland alla medtrafikanter – men något hetsigare på upploppet. Vidare noterades viss förbättringspotential vad gäller trafikskyltningen, några i laget sprang så snabbt att de tom missade de flesta skyltarna, men hamnade som tur var rätt ändå genom att följa trafikströmmen.

Väl framme i mål varvade vi nöjda ner, så mycket att Ulrika fick säga till oss att sträcka på oss ordentligt – vilket vi gjorde och resultatet ses på fotot ovan.

På det stora hela var det en mycket trevlig resa och vi ser fram emot att komma fram i tid även i framtiden. 

(Extra beröm ska ges till Anna som hoppade in med bara några timmars varsel istället för en förkyld kollega.)

 

Kommentera

Bli den första som kommenterar!

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt