Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Washington DC

Vi anlände till Washington DC för ungefär 24 timmar sedan, men har hunnit med så mycket att det känns som man varit här en vecka!

Massor av spännande bilaterala möten, framför allt mellan Annie Lööf och personer från den amerikanska administrationen: Department of Commerce (ungefär motsvarighet till näringsdepartementet), Small Business Administration samt på Vita huset.

Det senare visade sig dock vara grått, som ni ser på bilden nedan. Vita huset är nämligen egentligen samligsnamn för hela presidentens administration. Många av dem, bland annat många som jobbar med ekonomiska frågor, vilket var dem vi skulle träffa, sitter i Eisenhower executive building.

Annie Lööf och ambassadör Jonas Hafström på väg in i Eisenhower Executive Building

Annie Lööf och ambassadör Jonas Hafström på väg in i Eisenhower Executive Building Bildrättigheter

Detta är Annie Lööfs första resa utanför EU som näringsminister och temat är innovationer. Senare i år ska ju Annie presentera en innovationsstrategi, så inför det kommer hon göra ett antal resor i Sverige och utomlands för att diskutera och lära sig om just innovationer och vad man kan göra från det offentligas sida för att främja dem. Valet att åka till USA för att diskutera innovationer baseras förstås delvis på att USA är ett land som är känt för att locka till sig och främja innovationer och entreprenörskap. Men här finns också ett intresse för svenska lösningar, vilket bland annat svenska ambassaden uppmärksammar under 2012 med temaåret ”Innovation and Education” som invigs ikväll på det vackra House of Sweden, där bland andra Annie Lööf invigningstalar. Runt 400 personer har anmält att de ska komma till invigningen ikväll, det blir spännande att se vilka alla är!

Imorgon fortsätter programmet med bland annat seminarium om unga innovatörer, och så ska vi träffa svenska företag som verkar här i USA. Hoppas hinna blogga igen imorgon innan vi åker tillbaka till Sverige!

 

Department of Commerce

Department of Commerce Bildrättigheter

Kommentera

1 kommentar

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt

  1. Pingback: Young innovators wanted! | Utblick