Information: Näringsbloggen kommer att upphöra i januari 2018. Vi hänvisar istället till Näringsdepartementets sidor på regeringen.se eller följ oss på Twitter: @naringsdep

Har du frågor om detta, kontakta Näringsdepartementets kommunikationschef Tomas Engholm via e-post: tomas.engholm@regeringskansliet.se

Young innovators wanted!

Förra veckans program i Washington DC, som jag skrev om i ett tidigare inlägg, fortsatte på torsdagkvällen med att Annie Lööf invigde temaåret Innovation and Education som kommer fortsätta under hela 2012 på House of Sweden.

Annie Lööf inviginingstalade tillsammans med amabssadör Jonas Hafström och Alec Ross, som jobbar med innovations- och teknikfrågor i den amerikanska utrikespolitiken hos utrikesminister Hillary Clinton.

I sitt tal betonade Annie Lööf hur innovation i Sverige påverkar även USA, och vice versa:

– Innovation skapar lösningar till utmaningar och problem som vi alla möter, och det kan stimulera tillväxt och jobb i båda våra länder. Därför är det vår gemensamma utmaning att uppmuntra och ge utrymme för kraften hos innovation på alla nivåer av våra samhällen.

Annie Lööf inviger temaåret "Innovation and Education" på House of Sweden

Annie Lööf inviger temaåret "Innovation and Education" på House of Sweden. Till höger ambassadör Jonas Hafström och Alec Ross, Senior Advisor for Innovation hos utrikesminister Hillary Clinton. Bildrättigheter

Alec Ross var inne på samma spår, när han talade om hur innovation och teknologiska framsteg är resultatet av ett samhälle som är öppet för förändring och utveckling. För att innovationer ska kunna bidra till att lösa de globala utmaningarna har internationellt samarbete och utrikespolitik en viktig roll.

På fredagsmorgonen fortsatte temat på ambassaden med seminariet ”Young innovators wanted” där Annie Lööf också talade, tillsammans med ett antal spännande namn från USA och Sverige. Ett spännande inslag var en paneldiskussion där personer som jobbar med att främja ungas innovationer i praktiken delade idéer med varandra och med publiken – som också var mycket aktiv i diskussionerna. Bland annat deltog ett flertal amerikanska studenter från olika universitet i trakten. Något som kom upp i diskussionen var t.ex. inställningen till misslyckande – som enligt många entreprenörer är en nödvändighet för att kunna bli framgångsrik längre fram.

Annie Lööf lyssnar på paneldiskussion vid seminariet "Young innovators wanted!"

Annie Lööf lyssnar på paneldiskussion vid seminariet "Young innovators wanted!" Bildrättigheter

Fredagen avslutades med en arbetslunch där Annie träffade ett antal svenska företag som verkar i USA. På plats i Washington fanns också ett antal svenska innovatörer vars innovationer som deltog i utställningen Innovative Sweden som talade med Annie Lööf om innovations- och företagsklimat i Sverige och USA och om sina ambitioner att exportera till USA och samarbeta med amerikanska parter. Läs om deras spännande innovationer här.

Annie Lööf med svenska innovatörer

Annie Lööf med svenska innovatörer Bildrättigheter

Kommentera

1 kommentar

Första gången du kommenterar på Näringsbloggen kommer kommentaren att godkännas av moderator innan den visas. Du måste följa Näringsbloggens netikett när du kommenterar.

Genom att klicka på knappen Skicka samtycker du till att kakor används.

E-postadressen visas inte publikt

  1. Sigbritt Karlsson

    Utbildning och innovation skapar utveckling och tillväxt. Nära koppling till samhälle och näringsliv under utbildningen bidrar till att kreativa människor kan mötas. En högskola nära samhället öppnar för detta. Nya spelföretag etablerar sig i Skövde nära innovationsmiljön på Högskolan för att här finns studenterna. Det skapar tillväxt i en region utanför storstäderna samtidigt som det lockar människor som gillar entreprenörskap.

    Svara på inlägget